T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / VEZİRKÖPRÜ - HALKAHAVLİ İLKOKULU

eTwinning YENİDEN

Bir Dönemlik Aranın Ardından Okulumuz 2 Farklı eTwinning Projesinde Yer Alıyor

Öğrencilerimizin 21. yüzyıl becerilerine sahip olabilmeleri, Web 2.0 araçları kullanma yetkinliğine erişmeleri ve dünya ile eğitime entegre olmaları için en etkili yöntemlerden birisi de eTwinning projeleri. Geçtiğimiz yıl ilk olarak başladığımız bu projelerde, bir dönemin ardından 2 farklı proje ile yeniden yer alıyoruz. 

Benim İklimim Benim Geleceğim - My Climate My Future

Türkiye ve Romanya'daki 13 okuldan öğrenci ve öğretmenlerin yer aldığı projenin genel olarak amaçları şu şekildedir:

Öğrencileri iklim ve insani eğitime yerleştirmeyi amaçlar. Proje ile hayatta kalın; Dünyada yaşanabilir bir rota izleyip gözlemleyecekler ve dünyamızı daha yaşanılır bir yer haline getirmek için neler yapabileceklerini öğrenecekler. Etkinlikleri yaparken birçok farklı web 2.0 aracını kullanarak kendilerini harika bir şekilde geliştireceklerdir. Projemiz öğrencilerin çok boyutlu düşünmelerini, gruplar halinde uyum içinde çalışmalarını, yaratıcılıklarını, özgüvenlerini ve özgünlüklerini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Benim Keyifli Atölyem - My Enjoyable Workshop

Türkiye, Romanya ve Ukrayna'daki 13 okuldan öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı bu projenin genel amaçları ise:

Projemiz bilim, tasarım ve zeka oyunları olmak üzere üç farklı atölye içermektedir. Bu atölye çalışmaları ile öğrenciler kendi becerilerinin farkına varabilecek ve kendilerini geliştirebileceklerdir. Bilim atölyesinde bilimi eğlenceli hale getirerek bilimsel düşünme becerisi kazanacaklar. Tasarım atölyesinde el becerisi ve estetik anlayışı geliştirilecektir. Zeka oyunları atölyesi Problemi algılama ve çözüm bulma, stratejik düşünme, sosyal beceriler, muhakeme, hızlı ve doğru karar verme becerilerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. Etkinlikler farklı web2.0 araçları ile zenginleştirilecektir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.02.2022 - Güncelleme: 20.02.2022 01:01 - Görüntülenme: 189
  Beğen | 0  kişi beğendi