T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / VEZİRKÖPRÜ - HALKAHAVLİ İLKOKULU

Haberler

May

Okulumuz için hazırlamış olduğumuz kısa tanıtım filmimizi aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz. Filmin fonunda çalan müziğin bestesi ve sözleri de okulumuza aittir. Müzik konusunda destekleri için, müzik öğretmenleri Deniz GÖMEÇ ve Bülent YEŞİLAL´a teşekkürlerimizi sunuyoruz. İyi seyirler.

Ock

 

 

Toplum Gönüllüleri Vakfı Öğrencileri Okulumuza Ziyarette Bulundular

Ara


Kaymakamımız Sayın Kudret KURNAZ Beyefendi, Belediye Başkanımız Sayın İbrahim Sadık EDİS Beyefendi ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ahmet DEMİRCAN Beyefendi Okulumuza Ziyaret Gerçekleştirdiler.

Ock

 

 

Okul Gelişim Çalışmalarımızda Şimdi de Eskimiş, Kırılmış ve Akıtan Çatılarımızı Yeniledik.

Ock

 

 

Uzun Uğraşlardan Sonra Zeka Oyunları Sınıfımızda Mutlu Sona Ulaştık

Kas

 

Okulumuzun 50 Yıllık Yıpranmış Çevre Duvarlarında Yenileme Çalışmaları Başladı

Ara

 

 

Öğrencilerimizin Verimli Bir Eğitim Alabilmesi İçin Yetersiz Kalan Anasınıfımızı Büyüterek Öğrencilerimizin İstifadesine Sunduk

Kas



Köy Halkımız ve Borlease AŞ işbirliği ile Depomuz Yapılıp Hizmete Açıldı

Kas

 

 

Okulumuzda Başlayan Değişim-Dönüşüm Rüzgarı Bu Sefer de Okul İçindeki Yol ile Devam Ediyor

Ekm

Neredeyse Kullanılmaz Duruma Gelen Okul Tuvaletimiz Yeni Gibi Oldu

Haz

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü Tarafından Başlatılan Proje Kapsamında Okulumuz Öğretmenleri Kursa Katıldılar.

İŞ'TE OYUN

Öğrenmek eğlenceli bir iştir!

 

Proje Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olup, 17 ilçede uygulamalar yapılamaktadır.

Yapılandırmacı yaklaşım temel alınarak öğrenme süreçlerinin oyun ve materyal kullanımıyla desteklenmesi, öğretmenlerin interaktif eğitim metodlarını kullanarak öğrenci merkezli eğitim anlayışını hayata geçirmelerinin amaçlandığı bir projedir.

Oyun başta olmak üzere interaktif birçok yöntemle okul ortamlarında öğrenci merkezli bir eğitim anlayışı oluşturmak, öğretmenlerin farklı öğretim yöntemlerini uygulamalarını desteklemek, mülteci öğrencilerin başta olmak üzere tüm öğrencilerin okula aidiyetlerini artırarak okulu öğrenciler için bir yaşam alanına dönüştürmek hedeflenmektedir.

Proje anasınıfından başlayarak dersleri ilkokullarda oyun temelli eğitim modeliyle, ezbercilikten kurtarmak, çocukların derse aktif katılımını sağlamak, müfredattaki konu ve kazanımları oyunlarla ele almak,  okul korkusunu en aza indirmek ve derslerin oyun yöntemiyle işlenmesini sağlamaktadır.  Oyunla eğitim yöntemiyle derslerde eğitsel oyunlar kullanılarak derslerin işlenmesi sağlanmış, adil olma, yardımlaşma, paylaşma, saygı gibi birçok önemli değer oyunlarla çocuklara kazandırılmıştır. Çocukların algılarının güçlenmesini, yeteneklerinin gelişmesini sağlayan en iyi metot oyunla eğitim modelidir.  Çünkü gelişim dönemleri dolayısıyla çocuklar oyuna ihtiyaç duyar.   

Projede,  ilkokul müfredatında yer alan  "tüm derslerde yer alan tüm konular"  oyun metoduyla işlenmektedir.  Bugüne kadar derslerde kullanmak için toplam 900 ders temelli yeni oyun üretilmiştir. 

Projenin en önemli paydaşı olan öğretmenler çeşitli hizmet içi eğitimler ile kapasite ve yeterlilik açısından donanımlı bir hale getirildi. Başta oyun temelli eğitim uygulamaları, Yaratıcı drama, kodlama, stem, oryantiring, etkili iletişim, kolaylaştıcı rolleri olmak üzere çeşitli başlıklarda sürekli olarak hizmet içi eğitimler ile sürekli bir gelişim içindeler.

Yapılan tüm uygulamalar video ve fotoğraflarla kayıt altına alınmış ve arşivlenmiştir. Projenin sosyal medya grupları, iletişim grupları ile sürekli bir paylaşım ağı oluşturulmuş olup, yapılan uygulamalardan hereksin haberdar olması sağlanmaktadır.

May

Toplum Sağlığı Merkezi görevlisi tarafından okulumuzda öğrencilere yönelik ağız ve diş sağlığı konulu ve genel sağlıklı yaşama konularını kapsayan bilgilendirme çalışması yapıldı. Öğrencilerle soru cevap şeklinde interaktif bir biçimde yapılan çalışma aynı zamanda videolar, şarkılar ve sunumlarla da desteklendi. Öğrencilerimizin de büyük ilgiyle takip ettikleri çalışmanın ardından, öğrencilerimize diş fırçası ve diş macunu dağıtıldı. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkürlerimizi sunuyoruz.

May

Bir sosyal medya platformu üzerinden organize olarak, eski oyuncakları alıp tamir ederek yepyeni bir hale getirip diğer çocuklara dağıtan Leyla ÇORUH ve Uğur ÇORUH çifti okulumuza 2. kez malzeme desteğinde bulundular. Samsun´da düzenlenen Ufka Yolculuk yarışmasının ödül töreninde buluştuğumuz yardımsever çift, sahneye çıkacak olan Asiye´yi hem tebrik ettiler hem de ona hediyelerini takdim ettiler. Ardından okulumuz anasınıfı için hazırladıkları birbirinden güzel oyuncakları bizlere teslim ettiler. Yaptıkları değerli çalışmalar için Leyla & Uğur ÇORUH çiftine teşekkür ediyor, #eskimeyenoyuncaklrmutlucocuklr platformuna başarılar diliyoruz.

May

Çakırtaş İlkokulu Müdür Yetkili Öğretmeni Volkan PINARLI tarafından okulumuza verilen 5 adet fidanı toprakla buluşturduk. Geçen ay orman işletme müdürlüğü gezimizdeki 5 fidanı toprakla buluşturma etkinliğimizin ardından, bu sefer de okulumuzda fidan diktik. Ahmet amcamızın açtığı çukurlara, fidanlarımızı yerleştirip, köklerinin sağlama alıp, can sularını verdik ve beklemeye koyulduk. Volkan PINARLI´ya ve Ahmet PAK´a desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.

May

23 Nisan kutlamalarına 1 ay kala başlar ilkokullarda ardı arkası kesilmeyen çalışmalar. Zevklidir ama yorucudur da çocuklar için hergün provalar, tekrarlar... Bu yıl değişiklik yapalım ve çocuklar yorulmasın, onlar bizi eğlendirmesin; biz onları eğlendirelim, oynatalım dedik. Köy Okulları Değişim Projesi(KODEP) kapsamında ilçemizde bulunan 47 tane birleştirilmiş sınıflı köy okulu adına projemizi hazırladık. 47 okuldan 104 öğretmen ve 1380 öğrenci için Vezirsuyu Tabiat Parkı mekan olarak seçildi. Servisler, yemekler, süslemeler, stantlar,şişme park, atölyeler vs hazırlandı ve planlandığı gibi 25 Nisan´da yola koyulduk. Öğrencilerimiz gün boyunca stantlarda, etkinliklerde, parklarda gönüllerince eğlenerek günün tadını çıkardılar. Bu etkinliğin yapılmasında emeği geçen herkese öğrencilerimiz ve velilerimiz adına teşekkürü borç biliriz.